Først i Norden med elektriske turbusser!

Aktuelt

Filip Eijerstam

Først i Norden med elektriske turbusser!

Som det første busselskapet i Norge har vi startet utfasingen av fossildrevne busser og tatt i bruk helelektriske turbusser. Våre kunder og samfunnet forøvrig forventer en grønn miljøprofil og vi tror en satsning på dette både vil komme oss, kundene og samfunnet tilgode. Vi ønsker å bidra med vårt i det grønne skiftet.

De tre første helelektriske turbussene i Norden er i drift i Oslo. Dette er en viktig milepæl for nullutslippstransport. Med en rekkevidde på inntil 400 km på en enkelt lading, er det nå klart for stillegående og utslippsfri kjøring.

75-80 % av de turene vi kjører, kan nå elektrifiseres. Hvor vi håper på å få det til blant annet ved å dele infrastrukturen for lading med andre aktører.

De elektriske turbussene er produsert av kinesiske Yutong. Bussene er satt inn i ordinær transport til elevtransport og andre oppdrag i regionen, som blant annet buss for tog.

Vi har fått mange gode tilbakemelding fra sjåfører og servicepersonell og ikke minst av passasjerene, som er veldig fornøyde med at det nå blir enklere å velge en miljøvennlig reisemåte. Vi håper våre kunder vil sette pris på busser som vil bidra til bedre luftkvalitet, mindre støy og en mer behagelig og stillegående reise.

Bussene har 50 seter med trepunkts setebelter til alle passasjerer. Batteripakken er på 374 KWh som gir en rekkevidde på rundt 400 km ved ordinær bruk. Oppvarming og kjøleanlegg på bussene er også elektrisk, slik at bussene er helt utslippsfrie. Bussene lades over natten og er klar for en full dags bruk etter 4 timer med ordinær hurtiglading.