Hva innebærer det for deg som kunde at Oslobuss blir fossilfritt?

Oslobuss AS har gjennom flere år jobbet målrettet for å bli Nord-Europas første, fossilfrie turbusselskap. Dette er vi svært stolte av! Vi var de første som startet med elektriske turbusser i Norge, og før jul i 2023 vil vi få en av de første gass turbussene i verden i drift hos oss. Neste år vil vi motta flere nye busser - både elektriske og gassdrevne turbusser og minibusser.
Innen kalenderen viser 1. januar 2024, kommer Oslobuss AS ikke til å eie noen fossile kjøretøyer. Alt av busser, og også vaktbiler etc., vil være enten elektriske eller drevet på LBG-gass (flytende biogass), som lages av blant annet husholdningsavfall fra husstander i Oslo.
De fossilfrie bussene vi vil motta mot slutten av 2023, og på nyåret i 2024, tåler mer last og får lengre rekkevidde enn noen gang. Vi opplever imidlertid at det er krevende å være først ute med ny teknologi, og vi opplever stadige forsinkelser på leveranser av nye fossilfrie busser. I en overgangsfase har vi derfor valgt å beholde fem dieseldrevne turbusser i et søsterselskap. Dette for å kunne løse krevende situasjoner og kriser for våre kunder, slik som for eksempel buss for tog.
Oslobuss har brukt store ressurser for å påse at all aktivitet i vårt selskap skal være fossilfritt. Fra 2026 vil vi også kreve at alle våre underleverandører uansett bransje skal følge de samme høye standardene og være fossilfrie slik som oss.
Fredrik Eijerstam
Daglig leder
Fredrik